Storstädning!

2010-05-31 @ 19:10:32

Det är vårens sista dag så jag vet inte om jag städar våren ut eller sommaren in. Helst vilja jag tänka att jag städar sommaren in!
Det är jätte fint väder ute och den ger mycket inpiration för mig så det är dags att fortsätta!
Oj just, jag har fyndat på loppis i dag men jag berättar om det senare!
Min Ektorp soffa står naken just nu, dens kläder ska tvättas imorn.

Kramizar Sirpa 


Mors dag!

2010-05-30 @ 08:50:16

GRATTIS TILL ALLA MAMMOR!

HAR EN JÄTTE FIN DAG MED NÄRA OCH KÄRA!Kramizar Sirpa


Jeanne d´Arc och blommor!

2010-05-28 @ 21:52:44

Så var det fredag igen! Jag tycker den här veckan gick jätte fort! Idag har jag varit mycket duktig. Jag gick upp klockan sex, tog snabb frukost och började "jobba". Började plocka lite här och där, det är nånting som man får göra ganska så mycket här när lilla Anabelle är hos mormor:) Idag åkte hon till sin pappa.

Sannas flyttlåder och små möbler som har varit överallt här i lägenheten har nu hittat till hallen. Jag har tagit en runda med damssugaren, tömt alla papperskorgar, diskat och sen var det dags för den största utmaningen...balkongen!
Vi har använd balkongen som måleriverkstad i sistatiden och ni kan bara gissa om det var mycket sånt där målarfärgdamm överallt, vi har spraymålat!
Jag stod där lite..."okey, vart ska jag börja"! Ut bara en grej i taget, damma av det och nästa och nästa så länge att hela balkongen var tom. Sen var det dags att tvätta golvet med skurborste. Vi hade laggt tidningspapper över hela golvet men ändå kännde jag att det behövdes tvätta.
Så var den klar och jag var jätte nöjd. Tänkte att nu är det bara blommor som fattas!

Men först vill jag berätta att igår fick jag min exemplar av "Magasinet Jeanne d´Arc Living Nr. 4 2010" som jag köpte från Home No.1 (www.homenumberone.se). 160 sidor...härligt!Just, blommor till balkongen! Vädret var helt underbar så jag tog mig ut till blomsteraffären. Jag såg en bekant där som jag har inte sett på ett bra tag så vi satte oss på bänken, åt korv med bröd och pratade. Det var nån händelse där och det var mycket folk överallt och en trevlig atmosfär! Men lite blommor blev det allafall! 

Senare satt jag liten stund på balkongen med min dotter och vi åt en bit mat. Annars har jag kollat lite runt på olika bloggar!

Hoppas alla har haft en trevlig fredagkväll!

Kramizar Sirpa 


Tvätt, tankar osv.

2010-05-27 @ 20:30:27

I morse vad det faktiskt skönt att gå upp, blå himmel och sol!
Åt en lung frukost och läste en tidning. Tänkte ska jag väcka de andra att gå upp, ut och shoppa eller ska jag till tvättstugan. Tvättsugan vann! Vi har ju flyttnings grej här på lördag så jag tänkte att de vill väl ha rena kläder med sig. Tvättade igen i det där "öppna rummet" men idag var det ingen där!

Har haft lite tankar idag runt sommaren, inredningen, familjen osv.
Jag skulle så gärna vilja åka nånstans på sommaren, till solen. Det är faktiskt flera år sen att jag var på solsemester. Att jag har i huvudet inredning är inte nån nyhet:) Letar fortfarande efter några saker till vardagsrummet, sovrummet - tjatar väl om det men vill så gärna att den skulle bli fin! Sen har jag väl tankar redan runt köket och hallen.

Ringde till min mormor idag, hon ligger i en sån där korttidsboende nu och väntar på nåt permanent boende. Hon kan inte bo själv längre. Hon fyller 90 år sista augusti!
Min pappa och bror bor i Finland och har tänkt på de lite mer än vanligt idag. Mina döttrar och barnbarn! Jag tror att jag är lite sentimental just nu och kanske därför tänker extra mycket alla närä och kärä! Sanna och Anabelle flyttar nu på lördag efter att de har bott hos oss tre månader. Jag kanske känner lita att jag kommer att sakna de. Så klart! Men andra sidan känner jag mig lite larvig de flyttar bara till andra sidan stan!

Oj just, har nästan gjort klart den där stora prydnadskudden. Den var lite jobbigare att göra än vad jag hade tänkt och så klart fattas det band som jag behöver till den. Men kan säga att den blir mer romantiskt den här gången.En liten fav blomma till alla mina fina vänner!

Kramizar Sirpa 


Dallas!

2010-05-26 @ 18:43:20

Jag är så glad oavsett att jag har varit ovanligt trött!

Posten kom med min Dallas säsong 12 idag!!! Ni kommer väl ihåg den berömda TV-serien med JR?
Att jag började samla Dallas på dvd började så att jag fick nån reklam på min e-post och min reaktion var bara "Oh, Dallas på dvd, yee!" Jag berättade till min 13 åriga dotter om serien och fråga om hon kan tänka sig att titta på den. (Vi har en gemensam film och TV-serie intresse.) Hon var lite skeptiskt men vi beslutade att beställa det ändå. Jag har sett alla avsnitt en gång tidigare på 80- och 90-talet och bara älskade den:)

Nu har vi tittat med min dotter de första 11 säsonger och hon är lika tokig på det som jag:)
Det finns 14 säsonger och tre filmer. Vi får ser om de filmerna kommer ut i Sverige också eller om man får börja leta efter de. Har fått tips på Facebook att de finns på eBay:/Annars har dagen varit ganska så stillsam för jag har varit ovanlig trött och inte gjort så mycket. Just nu ligger mitt handarbete på köksbordet och väntar på knappnålar!

Vädret var inte så bra heller, kallt, men det är så typiskt att när kvällen kommer så är det jätte fint väder!

Önskar alla en trevlig onsdag kväll!

Kramizar Sirpa 


Gammalt!

2010-05-25 @ 17:39:22

Jag läste några minuter sen en annans blogg och tänkte bara hur kunde vi har haft så samma tankar! Det gäller gamla sängkläder och bordsdukar som vi har fått av våra mammor. De betyder mycket för oss och vill så klart använda de igen!

Jag hittade igår från skåpet en gammal lakan som har en virkat spets som nån av min bortgånga mammas släkting har gjort samt en broderat löpare. Lakanet är ganska så sliten så jag ska göra nåt annat av det (vet faktiskt redan vad:) men löparen ska jag ha i mitt sovrum.

Så det här är en hälsning till dig Anneli!

Kramizar Sirpa


Skapa o handla!

2010-05-25 @ 13:53:53

Det börjar kännas att det är sån där varannan dags vädret:( I går var det så skönt och idag är det regnigt allafall här i Örebro! Men vi var toktiga tjejer ändå och var ute från dörren lite efter nio. Vi tog en sväg i Willy´s och stor handlade.

Jag har provat kolla lite vad allt jag har att måla och sy. Spraymålandet har fått ta en paus för färgen tog slut. I källaren finns ett bord som ska målas men jag kommer inte åt det innan min dotter har tagit ut sina saker. Just det, mina två söta inneboender tydligen flyttar ut nu på helgen! Jag har haft min älsta dotter och mitt underbara barnbarn, Anabelle, hos mig nästan tre månader nu så jag kan tänka mig att det kommer att kännas kanska så tomt här ett bra tag. Men vi ses ju mycket ändå som tur!

Jag har en hel del att sy också! I går fortsatte jag den där stora prydnadskudden...


...en liten smygtitt:)

Det börjar blir nära att jag kan börja göra ordning i mitt sovrum och det känns hur roligt som helst!

Nej men du är det väl dags för en liten bit mat! Önskar alla en fortsatt trevlig tisdag med mina nyaste favorit blommor efter vita rosor:)Kramizar Sirpa


Ny vecka med sol!

2010-05-24 @ 13:10:45

Hej alla fina vänner!
Visst är det skönt att vakna på morgonen och ser blå himmel och sol! Jag är 100% sommarmänniska och tycker att det är SÅ SKÖNT att sommaren är här! Huvudet är fullt med planeringar, idéer, allt möjligt! Ibland tror jag att jag har blivit lite coco i huvudet för det är bara inredning, shappy chic osv. som går runt i huvudet, men andra sidan det är ganska så härligt:)

Sista tiden jag har inte hunnit titta på TV så mycket men jag har några nya favorit program som jag tittar på gärna om jag har tid.

 kommer...

..."En plats på landet"  och...

..."En plats i solen"

OCH

 kommer...

..."Relocation, Relocation" och "Ett nytt liv på landet"

Jag har ju en dröm att nån gång i livet jag kanske kan köpa nån liten "cottage" nånstans i solen! I det här livet eller den andra;)


Bilden från nätet

Önskar alla en trevlig vecka med mycket sol!

Kramizar Sirpa 


Trägen!

2010-05-23 @ 16:49:34

Jag fick för mig att jag måste skriva lite för jag kommer lite efter helatiden!
Jag sa ju att jag hade fulltupp igår!

Vädret var ju helt underbart igår så jag tog en lång promenad till stan med min dotter och Anabelle. Det var så skönt att känna att det är sommarvärme så glass satt inte fel! På vägen till stan kom vi till en affär som jag kan inte fatta hur jag har kunnat missa den tidigare! En inredningsaffär med mycket fina saker! En sån affär vart jag skulle kunna spendera tid hur mycket som helst. Bra sortering till alla rum i hemmet! Kan inte komma ihåg eller bättre sagt jag tittade inte ens vad affären hette men ska göra det nästa gång.

Efter en sväng i tygaffären blev vi lite hungriga och funderade vart ska vi äta. Vi ville helst hitta en uteservering med sol. Hittade en och det blev mycket go pasta-kycklingsallad med mango-currysås.

Då var det dags att gå till Clas Ohlson och köpa sprayfärg. Efter det tog vi vägen hemmåt. Vi gick hem en annan väg och det var ett villaområde med jätte fina trädgårdar. Anabelle somnade i vagnen så vi bestämde stanna ute lite till med glass såklart:)

Hemma tog vi liten lung stund på balkongen innan det var dags att börja "jobba". Jag fick börja med lite pappersarbete. Jag har tidigare tvättat alla balkongsmöbler men jag har inte kunnat göra ordning där för just nu använder vi balkong som verkstad:/ Jag bar möbeln dit som skulle målas, spray flaska fram och måla! (jag vill inte berätta vilken möbeln jag målar för till den här möbeln har jag ganska så mycket förväntningar att den skulle blir fin)

Medan jag väntade att målarfärgen ska torkas så tog jag fram den där stora prydnadskudden som jag skulle sy. Fortsatte med det och kom en bra bit frammåt. Sen var det dags att återgå till balkongen och måla igen. Och sen bestämde jag att den skulle få torka tills imorse att jag ser om det behövs måla en gång till.

Senare på kvällen gjorde jag klart en kudde som jag sydde tidigare men kunde inte göra den färdig för det fattades band till den. Men nu är den klar och jag tycker att den blev så där "lantlig" som jag ville att den ska bli.

Så jag är nöjd, jag fick mycket gjord igår!

Kramizar Sirpa
 


Tillbaka i tiden!

2010-05-22 @ 23:13:00

Jag måste gå tillbaka i tiden och berätta att jag köpte en tidning till bussresan i måndags. Tidningen är så bra och har så fina bilder att jag märkte inte ens att vi var framme!
Jag har fått mycket inspiration från tidningen!
Jag pratar om "VAKRE Hjem & Interior" 3-2010!Längtar till nästa nummer som kommer ut den 11 Juni!Den här bilden är från tidningen och gav mig en liten idé!

Och sen måste jag berätta att jag tog igen en liten sväng i den där loppisaffären som ligger brevit rececentrum. Jag tänkte bara kika lite och inte köpa nåt men sen fick jag syn på en ängel och jag kunde bara inte lämna den dit!Visst är den söt!?

Och idag, lördag, jag har haft fullt upp men det kan jag ta imorgon!

Kramizar Sirpa


Provar "landa" och shopping!

2010-05-21 @ 13:05:07

Nu är jag tillbaka men märker att jag har lite svårt att "landa", komma ikapp med vardagen igen!
Jag har tusen olika saker i huvudet, posten hade kommit med tråkiga nyheter, vädret...är det sommar, vår eller höst?!
Det händer inte ofta att jag skulle inte veta vart ska jag börja men just nu, hmmm...
...pappersarbete, sköta hemmet, tvätta, lilla älskling och samtidigt huvudet fullt med inredningsplaner!
Men om jag känner mig själv så är allt i sin ordning snart igen;)  

Min lilla älskling sover sin skönhetsömn just nu.

Men jag kan visa vad jag har shoppat när jag var på "spingande" fot!


Provade samla allt ihop men bilden blev lite mörkt.


Till vardagsrummet hittade jag en kuddöverdrag och en värmaljushållare. De är lite mörkare än i bilden (jag måste skaffa en dikitalkamera!)


Till sovrummet en doftpåse, jag älskar liljekonvalj och en pärlkrans, som jag tänkte har runt nån ljus.


Och till mig själv en romantiskt linne och...


...en halsband! Jag har letat efter nåntig sånt här ganska så länge så jag blev jätte glad när jag hittade den här!

Jag har ju berättat tidigare att jag skulle sy två lite större prydnadkuddar till sovrummet. Jag började lite en av de innan jag åkte men jag tar det nån annan gång:)

Kramizar Sirpa

 
 


JAG VANN!!!

2010-05-21 @ 12:28:34

Jag är så GLAD! Jag brukar aldrig vinna nånting men nu vann jag en smyckeskurs!www.minkurs.se/mitashantverk

Och min kursledare är Marika Gunnarsson

  Tack Mita!

Kramisar Sirpa


Inte här!

2010-05-19 @ 09:14:06

Hej alla! Jag är lite på "springande fot" men är tillbaka snart! Hoppas alla har det bra!

Kramizar Sirpa


Smyckeskurs/tävling!

2010-05-16 @ 19:43:17

MITAS HANTVERKSBLOGG
SHABBY CHIC INREDNING OCH SMYCKENwww.minkurs.se/mitashantverk

Tävla om en smyckerskurs tom 17 maj!

Titta gärna in till mitashantverk.blogspot.com, där hittar du många tips hur du kan göra själv fina prydnadssaker!


Tvätt!

2010-05-16 @ 17:58:36

Idag har jag tvättat. Jag brukar boka nån av de stängda rummerna alltid men idag fanns det inga lediga så jag tvättade i det "öppna rummet" och det var ganska så charmit tycker jag! Nu kanske ni tycker att jag är helt coco i huvúdet men det är sant!

På nåt sätt atmosfären liknade sån där amerikanskt tvätteri  som man gå in från gatan...sån som man ser på filmerna!
 Vi var fyra kvinnor där. Jag la tvätt i maskinen, en satt och läste tidningen, en vikade tvätt och den fjärde åt äpple. Alla var glada och små pratade med varandra. En av kvinnorna kunde knappt svenska (det gör jag inte 100 heller) men vi skrattade och det blev en hel del "teckenspråk". 

Jag har aldrig haft så roligt i tvättstugan som jag hade idag! Två timmar gick jätte fort!

Så ni som alltid tvättar hemma kan jag rekommendera ta en tur i tvättsugan ibland:)


Bilden från nätet

Kramizar Sirpa


Förvirring!

2010-05-15 @ 11:32:02

Alltså i torsdags kände jag hela dagen att det var lördag...igår var fredag, fattade knappt nånting och idag är det lördag! När det är såna där röda dagar mitt i veckan så kan man blir lite förvirrad ibland:)
Jag har inte sovit så himla mycket inatt, jag drack mitt morgonkaffe nånstans mellan sex o sju, efter det satt jag lite vid datan men kände att jag måste nog prova sova lite. Det gick lite så där!

Jag tror att det är solen som provar titta fram där ute...HOPPAS DET!!! Om det blir fint väder så tänker jag ta en promenad och sen har jag planerat att börja sy två ganska så stora prydnadskuddar till sovrummet.
Men nu tror jag att jag provar starta den här dagen på nytt!

Önskar alla en trevlig lördag!

Kramizar Sirpa


Nu räcker det!

2010-05-14 @ 14:08:16

Jag efterlyser sommaren! 

Nu räcker det här...


...och jag vill ha det här!!!


Kramizar Sirpa


Recept för en kudde!

2010-05-12 @ 23:07:19

Vilket tråkigt väder det har varit idag!

Men såna här dagar är ganska bra ibland för då får man nått gjort hemma! Så fort jag hade druckit mitt morgonkaffe tog jag fram en gammal gardin, klippte ut 100x40, satte mig vid symaskinen och tryckte på gasen!

Ibland fick jag ta en paus från att sy o fixa för jag har ju lilla Anabelle här med mig. Hon vill ju leka, bygga med duplo osv. och då ska man vara med! Hon ska få mat, ny blöja osv. Men jag måste säga att jag njuter av varenda minut med henne! Hon är 19 månader nu!

Men jag passade på att fortsätta när Anabelle sov sin skönhetsömn!Gammal gardin
Vadd som inte såg så "friskt" ut efter en runda i tvätten
Kudd överdrag (som min dotter har gjort)

Av den gamla gardinen gjorde jag en innerkudde som jag fyllde med vadd...

   

...som behövde fluffas till igen!Kudden är inte riktigt klar än, det fattas lite band som jag inte hade hemma!
Så jag visar den när den är färdig!

Hoppas alla har haft en bra onsdag! Här är lite ljus och värme till det tråkiga vädret!Kramizar Sirpa


Sex And The City 2

2010-05-12 @ 14:21:05

Biopremiär den 27 Maj!!!


 Glitter o Glamour!

Girlpower!

Kramizar Sirpa


Tävling hos Nordljus!

2010-05-11 @ 22:58:27

Tävlingen pågår tom 31 Maj!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


På gång igen!

2010-05-11 @ 19:34:11

Härligt! Nu känner jag att jag har "landat" från fesligheter och är på gång igen! Jag är verkligen taggad och väntar på att jag kan börja göra i ordning i mitt sovrum, kanske kommer igång redan den sista helgen i maj!!!
Jag har jätte mycket planer till mitt sovrum och jag hoppas att jag kan förverkla de! Har fått mycket inspiration från nätet! Idag har jag fixat två romantiska kuddar, de är loppisfynda och jag har visat de tidigare här också men nu är de tvättade, lite sydda och strykta! En av kuddarnas innekudde fick ett nytt tyg på sig för den var rosa och såg inte så trevlig ut!  Och så här ser de ut nu!

Jag måste bara lägga upp en bild på två coola tjejer:) Vi var ute i det soliga vädret igår!
Hoppas allas vecka har börjat bra!

Kramizar Sirpa


Det festliga!

2010-05-10 @ 18:54:32
Nu är det en ny dag och ny vecka igen! Men jag hade en jätte trevlig helg, fest i fredags och i lördags! I fredags var det sk. vällkommsfest med lite friare och lättare klädsel men ändå "finklädsel", god mat, mycket bra underhållning och dans! I lördags var det dags för bankett! Jag köpte min klänning från BrudSpecialisten här i Örebro och min håruppsättning fixade Petra i Salong huvudsaken i Örebro också! Två dagar med mycket god mat och dans med live band, som i en saga!
Här är några bilder av hur jag såg ut i lördags!                               

                                                 

Kramizar Sirpa

Aah, mina fötter!

2010-05-06 @ 20:03:50
Idag har jag gått på 200km/h! Tog en promenad upp till stan, kom dit 10.05! Sen fick jag springa som en toking för att hinna göra allt som behövdes göra före klockan 11.00! Jag fick leta efter en kuverväska och jag måste säga att det inte var lätt! Men slutligen så hittade jag en i Åhlens! Ville hitta matchande örhängen och armband till klänningen. Sen fick jag springa på Leylas ärenden! Och sen var det dags att gå o prova och hämta min klänning!

Därifrån till andra sidan av stan för att hälsa på en vän! Efter det, en promenad hem! Och mina fötter, de är minst sagt ömna!!!

Just nu har jag ett dilemma i huvudet, den andra hjärnhalvan tänker på inredning och allt som skulle behöva sys osv. Och den andra halvan vill fokusera och planera kläder, håret osv. till de två kommande dagarna för det är FEST dags! Jag ska nämligen gå på en fest på fredag vart temat är Elvis Presley och klädseln är "Finklädd", stod på inbjudan! Sen på lördag ska jag till en bankett!!! Så ni kanske förstår varför inredningen får vänta nu!?


Här är lite utav mina festliga accesoarer:)

Nu får jag önska alla en trevlig torsdag kväll för att jag får snart gäster!

Kramizar Sirpa

Tisdagen!

2010-05-04 @ 21:00:32
Den här dagen började TIDIGT! Jag var uppe före klockan sex! Jag går ju upp varje morgon tidigt men imorse var jag trött! Skulle väcka Leyla som hade jätte tidig tid hos tandläkaren!
Men efter att jag hade fått min morgonkaffe så såg livet lite ljusare ut:) Satte mig i vardagsrummet och gick igenom mina prydnadskuddar på soffan lite. I stortsätt ska alla ha nytt tyg på sig och jag ville veta hur många som fattas, alla ska ha olika tyg! Klippte tyg till två kuddar och räknade att det är fem kvar!

Två tiden fick jag samtal från min klännings-affär! Den goda nyheten blev inte så som jag trodde men allt blev jätte bra ändå:) Har varit på klänningsprovning idag!

Men nu ska jag prova att ta mig i nacken och sy de där två kuddarna! Jag är trött!

                          
Hoppas alla har en trevlig tisdag kväll! En liten ros till mina vänner! Jag ska prova pigga upp mig:)

Kramizar Sirpa

Angels & Roses

2010-05-04 @ 10:36:32

Tävlingen pågår till den 30 maj!
(Klicka på bilden för att komma dit)


Härligt, soligt!

2010-05-04 @ 00:08:25
Idag tog jag en promenad till stan, så skönt, solen sken och fåglarna kvitrade!

Först tog jag mig till affären som skulle fixa min klänning till lördag. Och jag fick ganska så goda nyheter där! Men det berättar jag inte än för jag är inte helt säker på saken;) Sen var det dags att ha planeringsmöte med min frisör. Ibland det är faktiskt skönt att har haft samma frisör i flera år!
Kvar hade jag några ärenden hit o dit. Vädret var så fint så bestämde jag mig att ta en promenad hem!
Det är så fina blommor överallt nu!


De här två sötä växer vid min port!

Jag hade planerat att jag skulle sy lite idag men det blev inte så! Jag har damsugit, diskat, gjort lite små saker här hemma.  Sen tittade jag på "Svenska Hollywoodfruar", jag tycker att Maria Montazami är så gulligt!

   

Kramizar Sirpa

Loppisfynd på vägen!

2010-05-03 @ 00:25:58
Som ni vet så åkte jag till Stockholm i fredags. Jag hade lite tid på mig på stan innan min buss skulle åka och en loppisaffär finns nära resecentrum. Så såklart hamnade jag dit! Och jag är ju som ett barn i en godisaffär när jag är på loppis:) Jag hittade mycket fina saker där igen men jag tänkte att jag kan inte ta med mig allt till Stockholm men lite fyndade jag ändå!

                        
En till kudde, en staty/vas, en ängel och en lykta som värmeljushållare fick följa med mig till Stockholm!

                       
                        Jag tycker den är fin som vas! Och den passar till mitt blivande sovrum!

I Stockholm gick allt bra! Mormor mådde bättre! Så jag kunde åka hem och vara glad! Vägen från Stockholm till Örebro var minst sagt lugn den 1 maj!

                         

I dag har jag hunnit sy och måla lite! I morgon är ny vecka och det börjar med många ärenden på stan!

Kramizar Sirpa 

RSS 2.0